Niš Young Minds Section na Young Minds Leadership Meeting-u

Niš Young Minds Section na Young Minds Leadership Meeting-u

June 7, 2022 Uncategorized 0

Niš Young Minds Section bio je deo godišnjeg sastanka Young Minds sekcija – “Young Minds Leadership Meeting”. Održao se od 02. do 04. juna 2022. godine u sklopu prvog Foruma Evropskog društva fizičara na Sorboni u Parizu.

Na sastanku je učestovalo preko 40 delegata Young Minds sekcija, kao i članovi Internacionalnog udruženja studenata fizike. Imali smo priliku da uspostavimo nove konekcije, saznamo o mogućnostima za karijeru u industriji i prisustvujemo inspirativnoj radionici “From PhD to CEO” koju je održao Jean-François Morizur, predavanju prof. Petre Rudolf “Career Paths for Physics Graduates”, seminaru dr. Giuliane Galati “Science Outreach and Mass Media”, poster sesijama, kao i raznim društvenim dešavanjima.

Pored sastanka, bili smo deo Foruma Evropskog društva fizičara – učestvovali smo na raznim “hands on” radionicama kao što su “Quantum Demonstrator” i “Masterclass on scientific writing”, prisustvali predavanjima svetski poznatih naučnika, medju kojima su i tri dobitnika Nobelove nagrade za fiziku: Barry Barish, John Michael Kosterlitz i Serge Haroche.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *